Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO), u sklopu održavanja Ciklusa tribina iz područja zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, aktualni problemi i moguća rješenja, organizira predavanje na temu Solarizacija Hrvatske.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da sudjelujete na ovom predavanju koje će se održati 3. srpnja 2012. godine u Hrvatskom novinarskom društvu (Perkovčeva 2, Zagreb) s početkom u 18 h.

Predavanje će održati doc. dr.sc. Ljubomir Majdandžić, dipl.ing.

Poziv_SOLARIZACIJA HRVATSKE

Molimo zainteresirane da potvrde svoj dolazak na e-mail huszpo@huszpo.hr

Niže u tekstu je sažetak predavanja.

Naziv predavanja Solarizacija Hrvatske

Iako se Sunce nije bitno promijenilo u očima čovjeka niti u vremenskoj skali toliko velikoj da ju mi niti ne možemo pojmiti, naš odnos prema Suncu nalazi se u stalnoj mijeni. Promijenio se naš pogled na razvoj, mnogo smo naučili i stvorili smo nove tehnologije koje svakodnevno omogućavaju sve bolju iskoristivost energije. Sunčeva energija nalazi se u prijelaznom stadiju, iz gotovo potpuno nevažne do važne konkurentnosti na energetskom tržištu. Predavanje će odgovoriti na pitanja kakvo je stanje u Hrvatskoj? Može li se Dalmacija energetski snabdijevati pomoću solara? Kakvi su poticaji za razvoj solarne energije? Koliki je trenutni udio energije dobiven iz sunca u ukupno proizvedenoj količini energije u RH? Ima li još dovoljno vremena da hrvatska industrija napravi vlastite solarne panele te postane konkurentna na tržištu?