Hrvatska udruga stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO), u sklopu održavanja Ciklusa tribina iz područja zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, aktualni problemi i moguća rješenja, organizira predavanje na temu HRVATSKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL dobar primjer poticanja domaćeg gospodarstva.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da sudjelujete na ovom predavanju koje će se održati 24. travnja 2012. godine u Hrvatskom novinarskom društvu (Perkovčeva 2, Zagreb) s početkom u 18 h.

Predavanje će održati gosp. Ivo Zamberlin iz tvrtke DOK-ING Automotiv International Trade and Development industry

Poziv_hrvatski električni automobil

Molimo zainteresirane da potvrde svoj dolazak na e-mail huszpo@huszpo.hr

Niže u tekstu je sažetak predavanja.

Naziv predavanja HRVATSKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL dobar primjer poticanja domaćeg gospodarstva

Među brojnim premijerama na prošlogodišnjem ženevskom autosalonu po prvi put našao se i jedan hrvatski predstavnik.
Tvrtka Doking iz Zagreba predstavila je svoj prototip revolucionarnog električnog gradskog automobila – XD. Automobil težak 1100 kilograma pogoni 106 KS snažan električni motor, a snagu crpi iz litij-željezo-fosfatne baterije kapaciteta 30 kWh. S jednim punjenjem baterija koje traje od šest do osam sati sposoban je prevaliti od 200 do 250 kilometara. Pritom bi u gradskom režimu trebao trošiti električne energije u vrijednosti sedam kuna na stotinu kilometara. U izradi je XD2, čija se predstavljanje očekuje relativno brzo. Koliko je ovo dobar primjer poticanja domaćeg gospodarstva u skladu s novim idejama i konceptima čistijeg transporta i smanjenja emisije CO2 saznajte na predavanju.