Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš je događanje u organizaciji HUSZPO, do sada održano četiri puta u različitim gradovima Hrvatske. 

Sve su bile iznimno uspješne. Na svakoj je održano stotinjak stručnih izlaganja i nekoliko okruglih stolova na različite teme. Svaka konferencija je imala više od 300 sudionika – ovlaštenika, znanstvenika, predstavnika javnih tijela, predstavnika lokalne i regionalne uprave, nevladinih udruga, stručnjaka za odnose s javnošću, predstavnike medija te investitore iz Hrvatske, regije, ali i šire.

Kroz sva svoja izdanja, konferencija se prometnula u važan događaj, ne samo za Hrvatsku, već i za širu regiju. Konferencija se naime pokazala kao iznimna prilika za stvaranje poznanstava i dogovaranje suradnje stručnih tvrtki iz različitih zemalja, ali još i značajnije, kao platforma kroz koju hrvatski i inozemni stručnjaci te drugi dionici postupaka, kroz dijeljenje svojih iskustava, pomažu svojim kolegama iz zemalja regije na njihovom putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Zahvaljujemo pokroviteljima, partnerskim organizacijama, članovima odbora, autorima, uvodničarima, panelistima okruglih stolova, moderatorima, sudionicima te svima ostalima na njihovom doprinosu realizaciji ove konferencije.

Također, posebno se zahvaljujemo svim sponzorima bez čije financijske potpore ova konferencija ne bi mogla biti organizirana.

Srdačan pozdrav,

HUSZPO